Történetünk

Pár szóban rólunk

Lukács Nóra vagyok, 2007 óta foglalkozom az Angol Cocker Spániel kutyafajtával. Ezt megelőzően is 6 éves korom óta mindig volt kutyám. Egyke gyermekként már akkor a legjobb barátom volt. Az állatok iránti vonzalmamat egész kis korom óta érzem, de amikor 1987-ben megvettük Apit (Ordafalvi Arányi Apor), aki egy Angol Szetter kan kutya volt, indult csak meg a szerelem. Ő nagyon sokáig volt barátom és társam (nem elég sokáig, sajnos) 15 éves korában kellett itt hagynia minket.

2002-ben találtuk Arthurt, aki egy Kaukázusi Juhászkutya keverék volt. Ő társa volt Apinak az utolsó időkben és segített nekünk túlélni a hiányt és a gyászt, ami távozása után maradt.

Sajnos nem sokáig lehetett velünk 6 éves korában rosszul lett és hirtelen távozott. Közben találtuk Kokit, aki egy fekete keverék kutya.

Eközben én elköltöztem a szüleimtől és a párommal elkezdtünk komolyabban kutyákkal foglalkozni. Régi szerelem volt az Angol Cocker Spániel, így nem volt kérdés, hogy az első saját kutyám ez a fajta lesz. 2007-ben megvettük Pollyt (Royal Friend One More Time). Kiállításra végül nem neveztem be soha, viszont általa rengeteg barátot, ismerőst kaptam a kutyás világból. Emellett tanultam, figyeltem, mit és hogyan csinálnak mások, nálam tapasztaltabb emberek. Alapító tagja vagyok a Cocker Rocker Spániel fajtamentő Egyesületnek.

2009-ben elvégeztem a kutyakozmetikus tanfolyamot Spanita műhelyében, akivel nagyon jó barátságot kötöttünk. Ekkor születtek nála kölykök Caramella of Black Mirage (Szotyi) és Doubtless Black Petrs párosításából. Nagyon szerettem volna innen egy kis fekete gombócot, és az élet úgy is hozta, hogy a legszebb szukát megkaphattam. Ő Salsa, Dirty Dancer of Black Mirage. Ő let kennelünk alapítószukája. A tenyészvonal, amit Ő képvisel sokban megegyezik azzal, amit én várok ettől a fajtától, így párosítások alkalmával szem előtt tartom, hogy a karaktere nem vesszen el.

Vele már igazán elmélyültünk gyakorlatban is a kutyakiállítások világában, rengeteg sikert értünk el együtt. Megtanította nekem, hogy milyen érzés a kutyámmal dolgozni, összhangban lenni a ringben, mikor mire figyeljek vele kapcsolatban. Ő egy nagyon érzékeny kutya, minden rezdülésemet ismeri, de emellett sokszor önállóan cselekszik, amit imádok benne, lassan 7 évesen is okoz meglepetéseket, örök társ és mókamester.

Jelenleg Budapesten, a 17. kerületben élünk.

Angliában 1 évre kiköltöztünk, fejleszettem a kapcsolatokat, a kutyakozmetikai és egyéb szakmai tudásomat, tanultam a nyelvet.  Imádott fajtám őshazája, és hát hol ha nem itt lehet találkozni a “szakma nagyöregeivel”.

Pár szóban kennelünkről…

A Big City Life kennel Angol Cocker Spániel tenyészet. A név utal arra, hogy ez a fajta csodálatos társ kirándulások, vadászatok alkalmával, de mindemellett nem szabad elfelejteni, hogy nagyon emberközeli és ragaszkodó is egyben. Ez a fajta nem való kizárólag kerti tartásra, az Angol Cocker Spániel az ember mellett szeret lenni, összetörik a lelke ha ez nem lehet így. Nincs szomorúbb látvány egy hitevesztett kutyánál.Lakásban kitűnően tartható közepes mennyiségű sétával. Tőlünk származó kutyák nem hiperaktívak, remekül alkalmazkodnak a gazdi életmódjához. Több éves tapasztalatomra alapozom azt a kijelentést, hogy nagyvárosi élethez is tökéletesen tud illeszkedni a fajta és temperamentuma.

2007 óta foglalkozunk a fajtával mind kiállítási, mind fajtamentés szempontjából. Ha valaki ezt a drága és persze gyönyörű hobbyt választja magának nem árt, ha először csak figyel és tanul évekig. Ez az oka, hogy kennelünkben 2015-ben született meg az első alom hosszas megfontolás és vizsgálódás után.

Kutyáink minden örökletes betegségre szűrtek, agressziótól, viselkedésproblémáktól mentesek. Garantáltan kiegyensúlyozott társai lesznek gazdáiknak, emellett munkában is kifogástalanul megállják a helyüket. Kiskutyáinkat kizárólag szerződéssel, törzskönyvvel, oltási könyvvel, chippel, szocializálva, minden esetben megbízható helyre adjuk el.